Rezumatul proiectului

Pentru noi, astazi,  viitorul este o provocare. Suntem un grup de profesori  constienti de responsabilitatea noastra in educarea  omului secolului XXI, un om care trebuie sa se adapteze permanent , pe tot parcursul vietii, la schimbarile rapide si provocarile care ii stau inainte. Astfel, datoria noastra este de a-i oferi instrumentele necesare cetateanului secolului XXI pentru a putea  tine pasul cu vremurile.

Scopul principal al acestui proiect este de a stimula dorinta omului de a porni si conduce propria afacere si in acelasi timp de a fi constient de importanta celor 3 R: Reducere, Refolosire si Reciclare.

Pe tot parcursul  proiectului se urmareste dezvoltarea la elevi a spiritului de antreprenoriat incepand cu frageda varsta de 5 ani. In acelasi timp se urmareste la elevi si dezvoltarea creativitatii, a increderii in sine, a abilitatilor de munca in echipa precum si incurajarea acestora in a lua initiative.

In plus, vrem ca elevii sa devina constienti de rolul important pe care il au in protejarea mediului deoarece viitorul unei planete sanatoase si verzi sta in mainile lor.

Principalele produse finale ale acestui proiect vor fi:

  • Un website comun al proiectului unde vor fi postate toate activitatile desfasurate
  • Un C.D. cu tutorial si idei de reciclare a diferitelor materiale
  • O expozitie online a produselor obtinute in procesul reciclarii diferitelor material
  • O revista a proiectului cu titlul ,,Un strop verde pentru planeta albastra” ca rezultat al muncii tuturor partenerilor de proiect
  • Un ,,colt verde” in fiecare clasa participant la proiect precum si o mica gradina
  • Un C.D. despre energiile verzi cu ideile elevilor despre cum sa construim diferite generatoare pe baza de energie verde

Activitatile proiectului au fost gandite astfel incat primul an sa fie dedicat reciclarii si refolosirii iar al doilea an reducerii si energiilor verzi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s