Anul 2

  1. Flashmob “Desenează astăzi lumea verde de mâine”

Cu ocazia Zilelor educatiei nonformale, am organizat  alături de scolile partenere în proiectul în 10 octombrie, ora 12, fiecare în orașul său,  un flashmob prin care am dorit  să atragem atenția comunității în care trăim asupra importanței reducerii consumului de energie electrică și a reducerii risipei apei potabile.

  1. Afișe-Reducerea consumului

Pe parcursul lunii octombrie 2014 au fost realizate afișe pentru a sensibiliza comunitatea privin reducerea consumului de energie.

  1. Ateliere de lucru în Turcia

La întâlnirea din Turcia am participat alături de ceilalți parteneri din proiect la ateliere de confecționare a decorațiunilor din materiale reciclabile.

  1. Film – “The Tree Huggers”

În perioada octombrie-noiembrie elevii școlii au tradus scenariul în limba română, au realizat filmările și au montat filmul “The Tree Huggers” în limba română

Partenerii din Ungaria au participat in decembrie 2014 la Festivalul de film pentru copii unde au fost prezentate filmele “The Tree Hugger”.Ei au participat si la atelierele de lucru unde s-au realizat ornamente de Craciun din materiale reciclabile.

 

  1. Serbare Crăciun

Clasele participante la proiect au inclus în serbarea de Crăciun momente cu mesaje ecologice.

  1. Orășelul verde

Pe parcursul lunii februarie a fost construită macheta unui orășel verde și a unor generatoare de energie verde. Macheta a fost apoi transportată în Ungaria la întâlnirea de proiect din martie. Ea a reprezentat o parte din macheta orașului verde european.

  1. Orășele din materiale reciclabile

În luna februarie elevii din clasele primare au construit orășele din materiale reciclabile.

  1. Videoconferințe

În luna mai au avut loc videoconferințe. Elevii și profesorii participanți au abordat diferite teme ecologice. Astfel, au discutat despre importanța protejarii pădurilor, a împaduririlor, a reducerii consumului de energie, a colectării hârtiei,

  1. Cuptoare solare

Pe parcursul lunii mai, echipe de elevi și profesori au construit pe baza schițelor postate pe grupul de Facebook al proiectului cuptoare solare. După ce au fost construite, în prima zi însorită le-a fost încercată eficacitatea. Elevii au reușit să coacă felii de mere.

28 Serbarea de bun venit a participanților la întâlnirea de proiect din România.

Elevii școlii noastre au organizat o serbare de bun venit oaspeților noștri. Au fost prezentate steagurile țărilor, imnurile, apoi, fiecărei țări i-a fost dedicate un moment. Au fost prezentate dansuri, cântece, obiceiuri și tradiții.